Coaching Deventer

Coaching Deventer

In de nieuwe internetkrant voor Deventer, “infoDeventer” is een artikel geplaatst over mijn aanbod van coaching in Deventer. Met name de e-mail coaching krijgt in dit artikel aandacht. Daarnaast staat op mijn website www.joostostendorf.nl natuurlijk het totale pakket van coaching en therapie vormen waaronder: NLP coaching, traumaverwerking, angst behandeling, en stressmanagement Deventer.

Hierbij de link naar het artikel:

https://www.infodeventer.nl/e-mail-coaching-bij-joost-ostendorf-coaching/

Al jaren biedt Joost Ostendorf Coaching Deventer coaching bij stress, traumaverwerking, angst, paniek en werkgerelateerde problematiek. Hiervoor gebruikt hij met veel succes methodes als NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) EMDR, (Eye Movement Desensitisation en Reprocessing) en de hartcoherentie methode.

 

Joost Ostendorf

 

Dit zijn allemaal methodes die erop gericht zijn het eigen oplossingsvermogen van de mens aan te boren, en in te zetten voor het anders om leren gaan met zaken in het leven.
De laatste tijd merkte hij een toenemende vraag naar meer flexibiliteit. Mensen komen van verder weg, en vragen naar consulten in het weekend, of begeleiding per computer of telefoon.
Ook vanuit de zorgverzekeraars is de interesse in behandeling en therapie sterk toegenomen. E-mailcoaching, onlinecoaching, digitale coaching zijn erg in opkomst. Zowel in coaching, als in de GGZ zorg wordt meer en meer online begeleiding en therapie gegeven. Cliënten, coaches, therapeuten en zorgverzekeraars zien vele voordelen:

werken in eigen tijdoveral mogelijk, alleen een e-mail verbinding nodig
geen reistijd / geen reiskostenkosten
overzichtelijke trajecten
- beperkte kosten (geen kantooruimte nodig)
grotere anonimiteit, waardoor meer veiligheid en vrijheid ervaren kan worden
bevorderen van het zelfoplossend vermogen
Als e-mailcoach (digitale coach, onlinecoach) ben ik aanvullend geschoold in, en werk ik met de methode Mindful Analysis. Een Mindful Analysis traject (MA traject) is een vorm van coaching waarbij je in een week tijd schrijvenderwijs werkt aan het genereren van oplossingen voor gedachten / overtuigingen / gedragingen / gewoontes waar je hinder van ondervindt.

Je werkt in je eigen vertrouwde omgeving, met je eigen vertrouwde e-mail omgeving. Door op je gemak in alle rust te schrijven, te schrappen en te denken, geef je je brein de kans optimaal gebruik te maken van het enorme creatieve oplossingsvermogen en relativeringsvermogen dat we als mens gelukkig hebben. Eigen oplossingsvermogen is dus een kernbegrip in deze methodiek.

De e-mailcoach of digitale-coach ken je niet persé persoonlijk, is niet fysiek aanwezig en leidt je dus ook niet af tijdens het denkproces. Je schrijft je verhaal, wat je bezig houdt, wat je denkt, voelt, ervaart, en de e-mailcoach reageert hierop met vragen en suggesties, zodat je zelf weer verder kunt met je veranderingsproces.

Indicaties:

Stress
Angst

angstklachten

angstbehandeling

angsttherapie
Paniek

traumaverwerking

Faalangst
Belemmerende overtuigingen
Frustratie intolerantie
Communicatie problemen
Burn-out
Overspannen
Fobiën
Verminderde Assertiviteit
verminderd zelfbeeld
Hoogsensitiviteit
Werk- en functionerings problematiek
Meer informatie: www.joostostendorf.nl