Coaching of … een andere bril!

Al een poosje merkte ik dat ik meer moeite had met lezen, ik zag het allemaal niet meer zo scherp en lezen kostte me steeds meer moeit en energie. Gelukkig heb ik een i-mac met een 27 inch scherm, waardoor ik ade teksten met een simpele veegbeweging kan verdubbelen en de teksten comfortabel in beeld kan brengen.

Toch een keer bij de opticien naar binnen gegaan en mijn ogen laten opmeten.
En…. ja hoor…. net 47 geworden, en weer was de sterkte met een paar puntjes toegenomen, zowel veraf als dichtbij. Weer een grotere leesfactor.

Vandaag mijn nieuwe glazen opgehaald, en wow, sjonge jonge jonge, wat is alles opeens groot….

Ik bekijk de boel vanaf vandaag dus door een andere bril.

Ook actueel, computercriminelen schijnen ook door een andere bril te kijken. Je computer, laptop, tablet, telefoon schijnen hun favoriete brillen te zijn om te kijken wat je in huis hebt, wat je op je computer doet en wat je zegt.

Zo zie je maar, kijken door een andere bril kan positief zijn, én kan, zoals alles, ook misbruikt worden.

Heel vaak komt het voor dat we zelf een bril opzetten waardoor we de dingen minder scherp, vaag of zwart wit zien of in elk geval als zodanig beoordelen of negatief ervaren.

Tot het moment dat je besluit bij de opticien binnen te stappen, of met een NLP coach contact op te nemen.
NLP, Neuro Linguïstisch programmeren, kan je helpen om de waarnemingen vanuit een ander perspectief te beoordelen. Kloppen de conclusies die je trekt, heb je baat bij de gedachten die je vormt, of heb je er juist last van. De centrale vraag is dan, wat is er nodig om die gedachten en conclusies om te zetten in behulpzame gedachten en conclusies. Hoe zorg je er zelf voor dat je de boel weer scherp ziet. Een brilletje, of oefeningen die je op een ander spoor zetten.

Dit kan in face to face gesprekken met NlP oefeningen, EMDR therapie (methode om herbeleving van traumatische ervaringen en of belemmerende overtuigingen los te koppelen van de huidige toestand), hartcoherentie (ademhalingsoefeningen waardoor je je stress en angsthormoon productie leert verminderen).
Daarnaast is dit ook mogelijk voor mensen die liever wat afstand houden of weinig tijd hebben voor afspraken, of zich liever schriftelijk uiten door een Mindful Analysis traject. Dit is een vorm van e-mailcoaching, of onlinecoaching, waarmee je door een week lang intensief te schrijven aan je coach wat je bezig houdt, en je steeds feed-back en uitdagende vragen krijgt, je werkt aan je eigen oplossingen.

kortom, om de boel weer een beetje helder, scherp en in de juiste proporties te gaan zien, kun je een bril kopen, en / of contact opnemen voor een coachingsgesprek met NLP, EMDR, hartcoherentie, Mindful Analysis methodes en technieken, en bovenal, los van alle methoden, in gesprek te gaan over wat je bezig houdt

Sjonge jonge jonge, ik heb mijn bril nu een aantal uurtjes, wat kan alles er door zo’n interventie opeens groot, helder en zelfs verhelderend uitzien, en daardoor is, met mijn coachingservaring, dit blog ontstaan.
Als je zo’n ervaring ook wilt, bekijk mijn website eens, en als dit bevalt, neem gerust contact op.

hartelijke groet Joost