Goede voornemens? Stoppen met roken met NLP, hypnose technieken en EMDR (trauma en spannings behandeling)

  • Home
  • EMDR
  • Goede voornemens? Stoppen met roken met NLP, hypnose technieken en EMDR (trauma en spannings behandeling)

Stoppen met roken met NLP, hypnose technieken en EMDR (trauma en spannings behandeling)

Het einde van het jaar nadert, velen gaan denken over goede voornemens voor het volgende jaar.
En zoals altijd staat stoppen met roken bij velen boven aan het lijstje.

Alleen hoe moet dat nou, zonder de smaak, zonder de gewoontehandelingen, de houding, het idee van gezelligheid en hoeveel stress gaat het niet roken me opleveren?

Deze vragen houden vele potentiële stoppers dagelijks bezig en zijn soms nog een grotere hindernis dan het stoppen zelf.

Rokers zijn ervan overtuigd dat ze zowel lichamelijk als geestelijk verslaafd zijn en niet zonder roken kunnen. Deze overtuiging is ooit aangemaakt in het beginstadium van het roken en is erg belemmerend bij het stoppen met roken.
Aangezien we overtuigingen zelf aanmaken kunnen we ze ook zelf veranderen.

NLP, hypnose en EMDR oefeningen zijn behulpzaam in het veranderen van overtuigingen en maken het stoppen met roken gemakkelijker.

We bestaan als mens uit verschillende innerlijke delen zoals de sporter, de automobilist, de muziekliefhebber, de eigenwijze, de leergierige enzovoorts. Al die delen hebben allemaal positieve bedoelingen. Ieder gedrag levert iets op, anders zou je het niet doen.

Zo bestaat iemand die rookt, uit een deel dat wil roken (de roker) en een deel dat wil stoppen. (de stopper).

De positieve bedoeling van de roker, is gezelligheid, smaak, je een houding geven, rust, ontspanning en dat alles geeft je een gelukkig gevoel.

De positieve bedoeling van de stopper is betere gezondheid, meer geur beleving, ouder worden, meer geld overhouden, en dat alles geeft ook een gelukkig gevoel.

Zo zie je dat beide delen goede bedoelingen hebben en sterker nog, uiteindelijk eenzelfde doel nastreven. (geluk)

Mensen die willen stoppen met roken gaan vaak vechten tegen het deel “de roker”. Die moet uitgebannen worden of gestraft voor zijn aanwezigheid. Je vecht dus tegen een deel van jezelf en dat geeft veel innerlijke strijd en stress.

Veel waardevoller is het om de verschillende delen te laten onderhandelen om een gezamenlijke aanpak te zoeken om de positieve bedoelingen te bereiken. De roker en de niet roker moeten elkaar hiervoor eerst accepteren en waarderen.

NLP, EMDR en hypnose oefeningen helpen om met behulp van het bewuste en onbewuste brein te werken aan ander gedrag waarbij alle innerlijke delen behulpzaam kunnen zijn en tot hun recht komen.

Op deze manier kun je je goede voornemens voor het volgend jaar ontspannen, zonder stress en spanningen gaan uitvoeren!

Deze coaching / therapie wordt door de meeste ziektekostenverzekeringen vergoed vanuit het aanvullende pakket.

Voor meer informatie kijk op www.joostostendorf.nl of neem contact op via info@joostostendorf.nl of bel: 0570-785154 of 0644644333