Tijd voor verandering! Zomertijd…

Het is weer bijna zover, zaterdag gaat de zomertijd weer in. De klok gaat een uur vooruit.

Er verandert weer veel, op alle fronten. In de politiek, in de natuur, in de hoofden van de mensen en ook energetisch zijn er grote veranderingen. De lente komt met horten en stoten op gang, de sneeuwklokjes en krokussen barsten uit de grond, bomen en struiken staan in de knop. De dagen worden langer, het wordt lichter en warmer. Katten zijn krols, koeien springen huppelend door de weilanden, en mensen krijgen ook voorjaarskriebels.

De overgang van winter naar lente zorgt ook voor klachten. Veel mensen hoor je momenteel over vermoeidheid, concentratieverlies, hoofdpijn, en buikklachten.
Veel van deze klachten zijn goed te verklaren door de enorme energetische veranderingen die met de seizoenswisseling samenhangt.

Het lichaam moet zich aanpassen aan al deze veranderingen en heeft daar tijd voor nodig. En tegelijkertijd willen we onze activiteiten en werkzaamheden gewoon op het zelfde niveau doorzetten, of soms zelfs opvoeren omdat er ook allerlei ideeën opkomen.

Even stil staan bij alle veranderingen, ondanks dat de klok doorloopt, kan ons lichaam en geest helpen de veranderingen bij te houden en te verwerken.

Gebruik hiervoor je zintuigen, kijk, luister, voel, ruik en proef wat er allemaal is,  alleen registeren,  probeer eens alleen te registreren wat er is. Mochten er desondanks toch conclusies of gedachten komen, geeft niets, herken ze maar, en probeer ze eens in de wachtkamer te zetten voor later.

Leef in het hier en nu, niet in het verleden, niet in de toekomst. Wat is geweest, is geweest, daar verander je niets meer aan, wat in de toekomst gebeurt weet je niet zeker. Wat nu gebeurt, en wat er nu allemaal verandert kun je waarnemen en je kunt er van genieten.

en als je zondag wakker wordt, met een uur minder slaap… doe de gordijnen open en zorg dat je veel daglicht in je ogen krijgt, dat zorgt er namelijk voor dat je biologische klok zich snel aanpast aan de nieuwe situatie.

Tijd voor verandering, tijd voor zomertijd, geniet ervan!

Hartelijke groet, Joost
wil je reageren op dit blog? klik hieronder op comments.